Előléptetés?

Biztosan készen állsz?

A jól megérdemelt előléptetés mindenkinek jól esik, hisz az embernek a munkáját értékeli vele.

Azonban, a Peter-elv szerint van egy bizonyos szint, amelyet átlépve már nem vagyunk képesek jól, a szintünkhöz képest teljesíteni. Az elmélet szerint, a hierarchikus ranglétrán egyre feljebb jutva sikerek után majd jön egy bukás is.

De miért ne lehetne folytonos a siker?

Hosszú, és kemény évek után végre előléptetik az embert, majd onnan töretlenül halad felfelé a ranglétrán, azonban egyszer csak azt veszi észre, hogy az eddigi képességeivel már nem tudja rendesen ellátni a feladatát. Az előzőleg betöltött pozícióhoz szükséges kompetenciák, már nem elegendőek. Lehet valaki jó szakember, azonban nem biztos, hogy rendelkezik például vezetői képességgel, így a csapatot már nem tudja irányítani.

Ez azt fogja eredményezni, hogy a kollégák negatívan fognak hozzá viszonyulni, majd ennek köszönhetően a munka iránti szeretete is csökkeni fog. A munkába kevesebb erőfeszítést fog helyezni, és nem látja át a cég ökoszisztémáját, így nem nem képes megfelelő döntéseket hozni. Tehát adott a munka iránti szeretet elvesztése, a megfelelő kompetenciák, és vezetői képességek hiánya.

A Motivive segítségével már több partnerünk is sikeresen megoldotta ezt a hibát.

A webes felület a segítségedre lehet a munkavállalók képességeinek, kompetenciáinak felmérésében. Ennek köszönhetően könnyebben láthatod, hogy az adott munkavállaló alkalmas -e az előléptetésre.

Az alkalmazás segítségével nyomon követheted a fejlődés mértékét, és a munkavállaló visszajelzéseket is kaphat. Nem csak a munkavállaló, de Te is kaphatsz visszajelzést, de akár fejlesztheted is a munkavállalók képességeit különböző feladatokon keresztül, így felkészítve őket a nagyobb megmérettetésre.

A munka iránti kedvtelenség legyőzésében is tökéletes megoldás, hisz játékosított módon kelti fel az érdeklődést, amely arra ösztönzi a munkavállalót, hogy napról napra jobban teljesítsen.

June 20, 2022